Close Menu
Agenda
24.01.2021HalfwegEucharistieviering
24.01.2021HaarlemmerliedeKerk Open
24.01.2021SpaarndamKerk Open
24.01.2021VijfhuizenKerk Open
31.01.2021HalfwegEucharistieviering
Bekijk alles
Parochieblad
Nieuwsbrief

Adventsproject voor Kinderen (4)

Adventsproject voor Kinderen (4)

O ja, eerst even een vraagje.
Hoe staan de slingers, zijn ze mooie geworden?
Heb je ook de puzzel kunnen oplossen en heb je het woord ‘Kerstmis’ gevonden, was niet zo moeilijk toch?

Dan gaan we nu beginnen aan het vervolg van ons verhaal van vorige week,
je weet wel alle mooie beloftes van meneer Hollefraas en met name de mooie bonus.

Uiteindelijk ging het op tijd mis, dat was op het moment dat we met elkaar gingen praten over de kerstspecial. Ja zeker die gaat er aan komen, nog maar een weekje en dan is het zover. Het is werkelijk geweldig wat er op dit moment allemaal gebeurt om je heen. Mensen hebben het hartstikke druk maar zijn ook heel blij, over een week vieren we het feest van de geboorte van Jezus. Je ziet de mooiste verlichting, de lekkerste dingen en heel veel blije gezichten. 
We hadden net een speciale redactievergadering om aan elkaar te vertellen wat we allemaal hadden opgeschreven en allemaal hadden gezien om een hele mooie krant uit te geven, een echte kerstspecial.
Precies op dat moment kwam meneer Hollefraas binnen, nou kan je vertellen dat het niet echt positief was lees het verslag maar.

Goedemorgen allemaal! Zei meneer Hollefraas.
Hanna reageerde heel verbaasd en vroeg: Wat doet u hier? Nou zei hij, ik kom kijken hoe het met mijn concurrent gaat. Lukt het nog een beetje met jullie krantje? Daarbij lachte hij heel gemeen. Hanna reageerde weer, maar nu heel oplettend: ‘Waarom vraagt u dat?’
Marktanalyse Hanna! Kijk, ik weet natuurlijk wel dat ik met mijn Larieblad véél meer abonnees heb dan jullie, maar toch houd ik jullie een beetje in de gaten. Ondertussen keek hij heel gemeen naar Herman die de krant aan het stapelen was en vroeg: ‘Lukt het een beetje, jongen? Plotseling ziet hij een bericht en roept ‘hé dat is een interessant bericht…’ Hij pakt zijn telefoon, maakt een foto van het bericht en stuurt het snel door naar iemand van zijn eigen krant. Als hij dat heeft gedaan roept hij blij; ‘Zo, dat zullen mijn lezers mooi vinden!’

 

Maar meneer Hollefraas, roept Herman, dat kan toch niet.
Ik hoor meneer Hollefraas nog zeggen: Geen gemaar. Het nieuws is van iedereen! Het zou toch jammer zijn als de véle abonnees van mijn Larieblad dit nieuws moeten missen. Ik zet het gewoon morgenochtend op de voorpagina!

Maar meer Hollefraas, roept Herman weer, wij hebben het vandaag in de krant staan en als u dat pas morgen doet dan is het oud nieuws! 
Even is het stil maar dan zegt Hollefraas; Huh? Oud nieuws? Oh, nou ja, wat maakt het uit.
Als de lezers het maar leuk vinden.
Nou vertel jullie eens, hoe gaat het met jullie abonnees of zijn jullie al bijna failliet?
Je kunt de tent ook gewoon meteen opdoeken. Dan gaan je lezers vanzelf naar mijn Larieblad!

Hanna schrikt van zijn uitspraak en zegt: Failliet? Hoezo failliet?
Wij gaan helemaal niet failliet. Wij zijn een kwaliteitskrant.
Onze journalisten doen goed onderzoek voor ze iets opschrijven.
Zij gaan op zoek naar de waarheid en dat is wat onze klanten weten te waarderen!
Meneer Hollefraas lacht haar uit en zegt: Onderzoek? Waarheid? Laat me niet lachen!
Lezers willen geen onderzoek, lezers willen drama. Sensatie! Ellendige verhalen en zeker met kerst zielige verhalen van mensen die alleen zijn, daar gaat het om.
Nou, ik ga er maar weer eens vandoor. Succes met die paar abonneetjes van jullie!

Als meneer Hollefraas uiteindelijk vertrekt zuchten we allemaal heel diep en roepen in koor: Pfff… wat ben ik blij dat ik niet voor zijn krant werk.
We zijn het er met elkaar over eens, we hebben op dit moment best wel wat nieuwe abonnees erbij gekregen, daar doen we graag heel veel moeite voor. Maar als alle mensen horen hoe gemeen en onwaar meneer Hollefraas aan het werk is, nemen er vast nog veel meer een abonnement op onze krant.

Wij blijven onze eigen krant vol goed nieuws maken. Want goed nieuws is het beste nieuws!

Hou dus de kerstspecial van volgende week in de gaten, hij wordt echt mooi.