Close Menu

Maria Tenhemelopneming zaterdag 15 augustus

Maria Tenhemelopneming zaterdag 15 augustus

Op zaterdag 15 augustus vieren we het feest van Maria Tenhemelopneming. Wij nodigen u van harte uit voor deze gemeenschappelijke viering in de Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk te Halfweg.
De viering begint om 19.00 uur. Tijdens deze viering zal Ingrid Prins als cantor de zang (solo) verzorgen. Ook op zondagmorgen om 10.00 uur zal de viering met orgelspel en zang van de cantor worden begeleid. Voor de mensen die niet bij de viering aanwezig zijn is er op zaterdagavond om 19:00 uur een livestream. Deze is op zondagochtend terug te kijken.

Voor deze gelegenheid heeft pastor Fons Litjens een uitnodiging opgenomen die u kunt bekijken op: https://www.youtube.com/watch?v=6V5_XbFUWsE&feature=youtu.be

Alleen voor het weekend van 15 en 16 augustus is reservering noodzakelijk
I.v.m. de corona maatregelen kunnen zowel op zaterdag als op zondag niet meer dan 60 kerkgangers de viering bijwonen. De kerk is zodanig ingericht dat alle kerkgangers anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. Voor mensen die alleen komen is een enkele stoel beschikbaar, voor mensen die met zijn tweeën komen staan er twee stoelen naast elkaar.
 
Bel naar de parochie 020 – 497 7069 en reserveer uw plaats voor de zaterdag of zondag.

Onze Lieve Vrouw Geboorte
We vieren deze feestdag in de enige Maria-kerk in ons samenwerkingsverband, de parochiekerk van Halfweg. Dit gebouw werd in 1929 toegewijd aan de geboorte van Onze Lieve Vrouw; dat was ook al het geval met haar voorgangster op het Dr. Baumannplein die in 1894 ingewijd werd.

Maria Hemelvaart
Voor de katholieke kerk is Maria Tenhemelopneming het belangrijkste Mariafeest en in veel katholieke landen is het dan ook een vrije dag.
In Nederland is dat niet het geval. In Limburg komt de laatste jaren weer meer aandacht voor een volksgebruik om op deze dag met een boeket veldkruiden (kroedwusj) naar de kerk te gaan om het daar te laten zegenen.
Een volksgebruik als uiting van dankbaarheid voor alles wat de natuur ons in deze zomertijd gratis geeft: zon, licht, warmte, voedsel, genezing.
Iets om dankbaar voor te zijn. Iets om zuinig op te zijn.

Bloemen voor Maria
Wij willen u vragen om zowel op zaterdag als op zondag een bloem uit uw tuin of uit de natuur mee naar de kerk te nemen; tijdens de viering zullen deze bloemen verzameld worden tot één mooi boeket.
Op zaterdag 15 augustus is de kerk in Halfweg vanaf 12 uur open zodat u een bloem kunt leggen bij Maria.