Close Menu

Paul Vlaar verovert harten Vijfhuizenaren opnieuw

De zegebede van pastor Paul Vlaar

16 februari 2020

Alsof het pas gisteren was dat pastor Paul Vlaar in de St. Augustinuskerk was voorgegaan. Zo vertrouwd voelde het dat hij er weer was. En toch was het bijna vijf jaar geleden. Op 14 juni 2015 om precies te zijn. Twee weken voordat hij op 1 juli voor drie jaar als krijgsmachtaalmoezenier bij de Koninklijke Marine naar Aruba vertrok.

Zijn werk op Aruba loopt als een rode draad door zijn overweging waarin ‘naaste’ en ‘broeder’ net zoals in het vlak daarvoor door hem gelezen evangelie veelvuldig voorkomen. “Ik voel me jullie broeder hier. Jullie welkom was hartverwarmend. Het is goed weer terug te zijn in Vijfhuizen”, had Paul Vlaar in zijn openingswoord gezegd. “Broeder en naaste was ik ook voor de jongens van San Nicolas op Aruba die bij de gebrek aan beters na schooltijd op straat hangen en met verkeerde dingen in aanraking komen. Het is de donkere kant van het eiland, ver van de hotels waar de toeristen komen.” Paul Vlaar tekende zijn ervaringen en herinneringen aan de drie voor hem geweldige jaren op in een boekwerkje dat hij de titel “Tel je zegeningen’ meegaf. Met de opbrengst van het boekje hoopt hij de straatjongens een betere toekomst te geven. Niet verwonderlijk dus dat de gedreven en inspirerende pastor snel door zijn voorraad heen was.

Niet alleen het weerzien met Paul Vlaar werd zondag 16 februari gevierd. Het was ook de dag dat Delfina Gonzalez Lopez 18 jaar werd. Juist om die reden wilde ze die dag acoliet zijn en na de viering trakteren op zelfgemaakte taart. En juist om die reden feliciteerde parochieteam-voorzitter Corina Klaver haar aan het eind van de viering. Ze deed dat met een prachtig boeket, met een verjaardagskus en met een welgemeend “Lieve Delfina, je bent ons dierbaar” waarna iedereen haar staand een ‘lang zal ze leven’ toezong. Waarin een kleine, maar hechte en betrokken parochie groot kan zijn. De jarige job was er beduusd van.

18 jaar. Een nieuwe fase in je leven. Voor Delfina is die fase prachtig begonnen.