Close Menu
Agenda
21.04.2020Halfweg5e Bijeenkomst 1ste communie project 2020
12.05.2020Halfweg6e Bijeenkomst 1ste communie project 2020
18.05.2020HalfwegKindercatechese
19.05.2020SpaarndamKindercatechese
22.06.2020HalfwegKindercatechese
Bekijk alles
Parochieblad
Nieuwsbrief

Diamanten Jubilaris Leo van der Helm,

Diamanten Jubilaris Leo van der Helm,

Na de toespraak aan het jubilerende koor was het pastoor Bernard Zweers die Leo van der Helm vroeg plaats te nemen op het priesterkoor; nee niet in het fietsenhok, dat was in 1959 omreden dat de toenmalige ballotagecommissie zijn fiat moest geven of Leo wel lid van het koor mocht worden.

Gelukkig voor de parochie heeft men toen ja gezegd want Leo is nog steeds een heel actief lid te noemen. Hij is niet alleen bij de repetities en op zondag bij de viering aanwezig maar verzorgd daarnaast ook vele andere zaken. Houdt o.a. ook streng in de gaten dat alle liederen die tijdens een viering nodig zijn ook daadwerkelijk worden gezongen. Mocht er door omstandigheden iets vergeten worden of per abuis overgeslagen, nou Leo laat beslist van zich horen en dat blijft je dan echt wel bij. Bernard Zweers haalde een kleine vergissing aan die hij zelf had gemaakt vlak na zijn aanstelling in de parochie, dit zal nooit meer vergeten worden.

Inmiddels is Leo ook al 34 jaar voorzitter van het koor, doet dit met grote passie, niet alleen met het hoofd maar zeker met het hart.

Een onderscheiding voor 60 jaar bestaat niet, daarom heeft de parochie zelf een speciale onderscheiding laten maken, met trots werd deze opgespeld. Nadat nog 'n mooi boeket bloemen was overhandigd en een groot applaus klonk van alle aanwezige in de kerk was het tijd voor de koffie en natuurlijk om van iedereen de felicitaties in ontvangst te nemen.