Close Menu
Agenda
1.03.2020HaarlemmerliedeEucharistieviering
1.03.2020VijfhuizenEucharistieviering
1.03.2020HalfwegWereldgebedsdag Viering
1.03.2020HalfwegEucharistieviering
2.03.2020HalfwegKindercatechese
Bekijk alles
Parochieblad

Mini-klooster ingezegend

Mini-klooster ingezegend

Op 6 oktober wordt het feest gevierd van de heilige Bruno, stichter van de orde van de kartuizers. Bruno predikte eenvoud en soberheid en daardoor voor Zweers een bron van inspiratie. Tijdens de plechtige vesperviering voorafgaande aan de inzegening liet bisschop Hendriks weten grote waardering te hebben voor het initiatief waar stilte en gebed met hoofdletters geschreven worden. “Iedere stilte moet worden opgevuld tegenwoordig. De moderne mens lijkt niet meer te kunnen zonder stilte. Noem deze oase van rust een gave van de Geest in de drukke regio Amsterdam. Ik wens de broeders die hier gaan wonen een mooie en alles verrijkende tocht naar binnen toe.”
Terwijl in de St. Jacobus de Meerderekerk het ‘Ubi caritas et amor’ klinkt besprenkelt de bisschop vertrek na vertrek met wijwater. En spreekt de hoop uit dat er een gemeenschap van broeders gaat ontstaan die elkaar verdragen en dragen.

Bij gelegenheid van de opening van het huis van de Broeders van het Stille Leven is onder de titel ‘Word even stil’ bij Berne Media een bundel van zestig eigentijdse vaderspreuken verschenen. Korte uitspraken en verhaaltjes met een anekdotisch karakter over de praktijk van het monnikenleven, gestoken in een nieuw, luisterrijk habijt. Het voorwoord is van broeder Bernard.

Frans Witteman