Close Menu
Agenda
21.04.2020Halfweg5e Bijeenkomst 1ste communie project 2020
12.05.2020Halfweg6e Bijeenkomst 1ste communie project 2020
18.05.2020HalfwegKindercatechese
19.05.2020SpaarndamKindercatechese
22.06.2020HalfwegKindercatechese
Bekijk alles
Parochieblad
Nieuwsbrief

Mozaïekbank onthuld!

Mozaïekbank onthuld!


 

In een prachtig artikel van Wessel Mekking in het Haarlems Dagblad van zaterdag 28 september schetste initiatiefneemster Tonny Kortekaas het ontstaan van het idee, het werk van cartoonist Auke Herrema en de vele mensen die meegewerkt hebben aan de realisatie van het project. In een grote tent op het parkeerterrein van de kerk ontstond en passant een sociaal trefpunt. Want niet alleen de vele plakkers van al die steentjes, maar ook de vele bezoekers maakten dat er vaak een heel gezellige sfeer omstond tijdens de vele, vele uren dat er aan de bank is gewerkt.

Op zondag 29 september, rond elf uur, verscheen burgemeester Marianne Schuurmans die de gelegenheid waar nam om met veel mensen kennis te maken, waaronder ook pastoor Zweers. Tonny Kortekaas en Agnes van Loon memoreerden in een gezamenlijke toespraak de totstandkoming en de fijne tijd met de vele vrijwilligers die aan de onthulling vooraf was gegaan. De burgemeester stak in haar korte toespraak ook haar bewondering voor de hechte samenwerking en de enorme belangstelling niet onder stoelen of banken.

De onthulling zelf vond plaats door krachtig aan een touw te trekken, die de kraan op een auto van de fa. Molenaar activeerde, en zo het grote zeil wat over de bank hing, in één keer verwijderde, begeleid door luid applaus! Hilarisch werd tevoren al opgemerkt dat inzegenen niet zo erg veel zin had, daar het de hele dag al plensde van de regen. Toch bleek op het moment suprême, tijdens de onthulling van de mozaïekbank, dat er toch wel “iets geregeld” was. Op dat moment viel er – even – geen regen! Pastoor Bernard Zweers citeerde een passage uit het Zonnelied van Franciscus. Toepasselijk, omdat Franciscus ook sprak van “broeder regen en broeder wind”, elementen die die dag ruim voorhanden waren.

Onder het motto “Heel Haarlemmerliede bakt” waren door dorpsgenoten verscheidene taarten gebakken die door de vele aanwezigen na afloop met veel smaak werden verorberd.

Theo Kors