Close Menu
Agenda
31.05.2020HaarlemmerliedeKerk Open
31.05.2020HalfwegKerk Open
31.05.2020SpaarndamKerk Open
31.05.2020VijfhuizenKerk Open
Bekijk alles
Parochieblad
Nieuwsbrief

Vijf kinderen doen hun Eerste Communie

Vijf kinderen doen hun Eerste Communie

Luciana uit Halfweg-Zwanenburg en Izabella, Marcuz, Dico en Thimas uit Vijfhuizen hebben zondag 19 mei hun Eerste Communie gedaan. In de St. Augustinuskerk in Vijfhuizen waren zij voor de eerste keer gast aan de tafel van de Heer.

In de mooi versierde kerk die gevuld was met veel mensen is het voor de vijf communicanten een groot feest geworden. Alle vijf zagen ze er prachtig uit. De pastores Fons Litjens en Bernard Zweers gingen voor de in feestelijke viering die een aantal verrassende momenten kende. Zo hadden de communicanten een actieve rol tijdens het lezen van het evangelie over de vijf broden en de twee vissen. Na afloop daarvan deelden zij, gelijk de apostelen, brood uit aan de mensen. Verrassend was ook het moment dat Dico samen met zijn lerares op de piano een heus quatre-mains verzorgde. Pianist/organist Ad Jacobs van de Augustinusparochie keek bewonderend toe tijdens het moeilijke pianospel. Waarschijnlijk zag hij in Dico al een mogelijke opvolger. Voor de vijf kinderen en hun ouders was het een bijzonder moment toen zij uit handen van pastor Fons Litjens voor de eerste keer de communie kregen.

De viering werd ondersteund door het kinderkoor dat onder leiding stond van de immer enthousiaste Ingrid Prins en waarvan Brigitte Witteman de onvermoeibare motor genoemd kan worden.   

De felicitaties aan het eind van de mooie viering gingen vergezeld van een cadeau van de parochies: een fraai bronzen herinneringskruisje met op de voorzijde een tekening die de eucharistie uitbeeldt en op de achterzijde de naam van de communicant en de datum: 19 mei. Voor de vijf een datum om nooit te vergeten.

Frans Witteman