Close Menu
Agenda
31.05.2020HaarlemmerliedeKerk Open
31.05.2020HalfwegKerk Open
31.05.2020SpaarndamKerk Open
31.05.2020VijfhuizenKerk Open
Bekijk alles
Parochieblad
Nieuwsbrief

Koninklijke onderscheiding voor Liesbeth van Dijk

Koninklijke onderscheiding voor Liesbeth van Dijk

Op vrijdagochtend 26 april was Liesbeth niets vermoedend aan de slag met de bloemversiering voor de zondag. Ongebruikelijk, zaterdagochtend is de gewone versier-dag, maar nu moest ’t dus een dagje eerder.
Burgemeester Onno Hoes betrad om half twaalf de kerk, vergezeld van Frans, (klein)kinderen en enkele nabijen, in totaal zo’n dertig mensen. Het was prachtig bij Liesbeth het besef te zien doorbreken dat deze ‘overval’ voor haar bestemd was; een mengsel van ongeloof en vreugde.
Hoe verdiend dit lintje, en hoe leuk (!) dat de onderscheiding werd uitgereikt op locatie, in onze Adalbertuskerk.

De toekenning van een koninklijke onderscheiding geschiedt op basis van ondersteunende aanbevelingen. Hieronder treft u de aanbeveling aan die ik mocht geven namens de Adalbertusparochie.

“Met genoegen en van harte beveel ik mevrouw Liesbeth van Dijk-Knijff aan voor een koninklijke onderscheiding.
Vanaf 1980, zo’n kleine veertig jaar (!), zet zij zich in voor onze Spaarndamse parochiegemeenschap.
De mensen kennen haar als een bijzonder betrokken vrouw, wérkelijk geïnteresseerd  in andermans wel en wee.
Haar bijdrage aan de gemeenschap is aanzienlijk: 15 jaar was ze lid van de werkgroep gezinsvieringen, ongeveer evenzovele jaren was ze lid (en voorzitter) van de oecumenische werkgroep, en twaalf jaar voorzitter van de Parochiële Caritas Instelling. Daarnaast is ze lectrice in de kerk en verzorgt ze de bloemversiering.
Liesbeth is een vrouw die verbinding zoekt en bewerkstelligt in het dorp; haar eigentijdse open benadering van de dingen staat hier garant voor.
Ik heb nooit gemerkt dat mw. Liesbeth van Dijk-Knijff ‘viste’ naar complimenten of erkenning; het lijkt me reden temeer haar aan te bevelen voor een onderscheiding.”

Bernard Zweers, pastoor