Close Menu

MeerLiede zamelt in

MeerLiede zamelt in

In de derde aflevering van "Op zoek naar het licht"  van zondag 12 december 2021 was het thema armoede.

Ook in onze Haarlemmermeer zijn er veel mensen die leven in armoede, terwijl ze hier vaak zelf geen schuld aan hebben. Deze mensen beschikken niet over voedsel, huisvesting of toegang tot gezondheidszorg. Met onze themafilm hebben we bij velen gehoor gekregen om samen met ons de Voedselbank Haarlemmermeer, en daarmee indirect aan de armoede de helpende hand te bieden.

Wekelijks zorgen ongeveer 128 vrijwilligers van de Voedselbank Haarlemmermeer ervoor dat zij hun klanten van een goed gevuld voedselpakket kunnen voorzien. Dit doen zij door het wekelijks verstrekken van gratis voedselpakketten aan gezinnen die na gedegen financiële screening voldoen aan gestelde criteria. 
De voedselpakketten zouden zonder de hulp van donateurs, bedrijven, particulieren, kerken, scholen en vele anderen niet kunnen bestaan. Om die reden heeft de pastoraatgroep besloten om elke derde zondag van de maand uw hulp in te roepen om artikelen te doneren aan de Voedselbank. Op deze manier helpen wij vele gezinnen die leven in armoede.

Hiernaast treft u het boodschappenlijstje aan met de meest essentiële artikelen die de voedselbank heel goed kan gebruiken om haar klanten goed te kunnen voorzien. Wilt u het lijstje meenemen naar de winkel, geen nood u kunt het hier downloaden.

Informatie Voedselbank Haarlemmermeer
Op 16 februari 2006 werd de Stichting Voedselbank Haarlemmermeer opgericht. 
Met donaties van het Rode Kruis en de gemeente Haarlemmermeer werd de basis gelegd voor een professionele vrijwilligersorganisatie.
In april 2006 heeft de Stichting Voedselbank Haarlemmermeer een eenmalige subsidie ontvangen van de gemeente Haarlemmermeer. Met die eerste 11.000 euro is een loods ingericht en zijn de meest essentiële zaken aangeschaft.
Voedselveiligheid staat hoog in hun vaandel. De Voedselbank doet dan ook haar uiterste best om aan alle normen van de Voedsel-en Warenautoriteit te voldoen. Zij vervoeren de versproducten in een koelauto en de loods is uitgerust met goede koel- en vries faciliteiten.

Transparantie staat bij Voedselbank Haarlemmermeer hoog in het vaandel. Via de website www.voedselbankhaarlemmermeer.nl willen zij u als bezoeker dan ook open en eerlijk informeren. Wij nodigen u uit om rustig door deze website heen te surfen.

Voedselbank Haarlemmermeer is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Voedselbanken.