Close Menu

Voedselbank

Ook in onze Haarlemmermeer zijn er veel mensen die leven in armoede, terwijl ze hier vaak zelf geen schuld aan hebben. Deze mensen beschikken niet over voedsel, huisvesting of toegang tot gezondheidszorg.
In de adventstijd van 2021 hebben wij een reeks filmpjes gemaakt onder de noemer "Op zoek naar het licht". Voor het filmpje over armoede hebben wij opnames gemaakt bij het uitgiftepunt van de voedselbank in Halfweg.
Met filmpje hebben we bij velen gehoor gekregen om samen met ons de Voedselbank Haarlemmermeer, en daarmee indirect aan de armoede de helpende hand te bieden.

Wekelijks zorgen ongeveer 128 vrijwilligers van de Voedselbank Haarlemmermeer ervoor dat zij hun klanten van een goed gevuld voedselpakket kunnen voorzien. Dit doen zij door het wekelijks verstrekken van gratis voedselpakketten aan gezinnen die na gedegen financiële screening voldoen aan gestelde criteria. De voedselpakketten zouden zonder de hulp van donateurs, bedrijven, particulieren, kerken, scholen en vele anderen niet kunnen bestaan. Om die reden staan in alle kerken bakken/manden achterin de kerk om artikelen voor de Voedselbank in te doneren. Daarnaast zamelen wij iedere derde zondag van de maand artikelen in voor de Voedselbank. Op deze manier helpen wij vele gezinnen die leven in armoede. Download hier een boodschappenlijstje met de producten die de voedselbank hard nodig heeft.

 

Voedselpakket nodig?

Hoewel wij voedsel inzamelen voor de voedselbank zijn onze kerken geen uitgiftepunt. Indien u een voedselpakket wilt aanvragen kunt u op de link klikken onder "Voedselpakket aanvragen". De linkt brengt u naar de juiste pagina op de website van de voedselbank. De voedselbank handelt dit verder af en geeft aan waar u het pakket kan ophalen.
 

Informatie Voedselbank Haarlemmermeer

Op 16 februari 2006 werd de Stichting Voedselbank Haarlemmermeer opgericht. 
Met donaties van het Rode Kruis en de gemeente Haarlemmermeer werd de basis gelegd voor een professionele vrijwilligersorganisatie.
In april 2006 heeft de Stichting Voedselbank Haarlemmermeer een eenmalige subsidie ontvangen van de gemeente Haarlemmermeer. Met die eerste 11.000 euro is een loods ingericht en zijn de meest essentiële zaken aangeschaft.
Voedselveiligheid staat hoog in hun vaandel. De Voedselbank doet dan ook haar uiterste best om aan alle normen van de Voedsel-en Warenautoriteit te voldoen. Zij vervoeren de versproducten in een koelauto en de loods is uitgerust met goede koel- en vries faciliteiten.

Transparantie staat bij Voedselbank Haarlemmermeer hoog in het vaandel. Via de website www.voedselbankhaarlemmermeer.nl willen zij u als bezoeker dan ook open en eerlijk informeren. Wij nodigen u uit om rustig door deze website heen te surfen.

Voedselbank Haarlemmermeer is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Voedselbanken.

 

Op zoek naar het licht - Armoede

Bekijk hieronder het filmpje over de voedselbank waarmee het inzamelingsinitiatief is begonnen.

Voedselbank Haarlemmermeer:
website

Voedselpakket aanvragen:
Klik hier


Boodschappenlijstje:
Klik hier