Close Menu

Parochiële Caritas Instelling (PCI)

Wat is de PCI?

PCI staat voor Parochiële Caritas Instelling, met onder meer als doelstelling daar waar nodig de zwakkeren de helpende hand toe te steken in geval van concrete noden en behoeften. Want er is zeker nog verborgen armoede, maar zijn wij ons daarvan bewust?

 

Wat kan de PCI voor u doen in deze tijd?

Wij als PCI proberen, daar waar nodig een helpende hand te bieden aan mensen die in armoede verkeren. Dat kan financiële nood, maar ook geestelijke nood betekenen. De PCI kan mogelijk die helpende hand toesteken, hoewel oplossen niet altijd zal lukken. Het is het belangrijk dat wij als parochiegemeenschap naar elkaar omkijken, vergeten wij niet iemand of kunnen wij wat voor “die” ander betekenen? Zijn er veel eenzamen of zieken binnen onze gemeenschap waar wij simpelweg met een gesprek of anderszins wat voor kunnen doen? Soms is een kleine inspanning al voldoende, maar soms moeten we iets meer doen en mensen financieel helpen door oplopende schulden die bijvoorbeeld door de hoge energieprijzen, of anderszins in de problemen zijn gekomen. Iedereen kan tenslotte in een dergelijke positie terecht komen en zal dan ervaren hoe fijn het is om een luisterend oor te vinden en zo mogelijk geholpen kan worden. Samen de schouders eronder, niemand vergeten, het leven is al zo kort! 

 

Heeft u hulp nodig van de PCI?

Mocht u in een dergelijke ongemakkelijke positie verkeren, schroom dan niet om een beroep te doen op uw PCI. Het spreekt vanzelf dat alle aanvragen strikt vertrouwelijk behandeld zullen worden. Tenslotte wil niemand hierop aangekeken of aangesproken worden.

 

Bestuur PCI:
Marianne Berman
Ton Overgaag
Carine van Schie

Contactpersonen:
Haarlemmerliede:
Carine van Schie

Spaarndam
Marianne Berman
tel: 023 539 3974
stuur email

Vijfhuizen
Ton Overgaag
tel: 023-558 3178
stuur email

Halfweg
geen directe contactpersoon
u kunt één van de andere contactpersonen of het secretariaat van Halfweg benaderen