Close Menu

Brief van de paters van de Heilige Geest

Brief van de paters van de Heilige Geest

14 maart 2024

Zoals u misschien wel weet zijn pater Clement en pater Patrick lid van de congregatie van de Heilige Geest. Onderstaande brief komt uit de congregatie en deze willen ze graag met u delen.


Beste vrienden,

De Heilige Jozef heeft in onze congregatie een speciale plaats. Hij staat in vele opzichten model voor ons religieus en missionair leven en werken.
Hoewel de evangelies maar weinig woorden aan hem wijden, spreekt hij mij aan als een stille kracht die werkt op de achtergrond en waar nodig aanwezig is, met liefde, aandacht en zorg. Toch zal het voor Sint-Jozef vast ook moeilijk geweest zijn. Ook al horen we daar weinig over, laat hier toch het evangelie iets van voelen, wanneer het spreekt over zijn twijfel voor de geboorte van Christus.

Ondanks dat, is hij er voor Maria en haar Zoon, wanneer God hem dat vraagt. Zijn leven is daarmee een leven van aanvaarding en van zelfgave. Hij is niet uit op eigen gewin of voordeel. Hij stelt zich helemaal in dienst van God en van de ander. Hrj is dan ook een voorbeeld van liefde tot God en van daaruit van liefde tot de medemens. Hij leeft naar wat God verlangt.
De evangelist Matteus noemt hem in zijn evangelie terecht'een rechtschapen mens'. Met een hart van een vader verdient hij als timmerman eerlijk zijn brood en zorgt met toewijding voor zijn gezin.

Door de jaren heen heeft Sint-Jozef de titel gekregen van 'behoeder en beschermer van de gezinnen' en wordt daarmee gezien als model en leidsman voor opvoeders. Als handwerksman is hij in onze congregatie ook speciaal als de patroon van onze broeders beschouwd.
ln de geest van Sint-Jozef zetten onze broeders zich in met dezelfde creatieve moed om arme en kwetsbare mensen nabijte zijn. Met aandacht en toewijding geven zij jonge mensen een vakopleiding die hen in staat stelt een betere toekomst op te bouwen. Ook paters zetten zich op deze manier in.

Een van hen is Pater PACHEL Mbabe Mohizi CSSp, hijwerkt, met veel idealisme en toewijding in een project van de Congregatie van de H. Geest in Nouadhibou (Mauritanië).
Hijschrijft: 'Onze zending als Spiritijnen, leden van de'Association Daniel Brottier', is om jonge migrantenvrouwen die door het leven gewond zijn geraakt, het respect en de waardigheid te geven die ze verdienen en hen hoop te geven. We ontwikkelden het project om hun capaciteiten op te bouwen door middelvan bakkerij training workshops. We willen een eerste groep van 80 vrouwen opleiden voor dit beroep en vervolgens hun toegang tot werk bevorderen door hun de nodige middelen te geven om via een coóperatief een inkomsten genererende activiteit op te starten'.

Dit is ook de gelegenheid om u te bedanken voor uw belangstelling voor het missionaire werk van onze congregatie en uw trouwe steun aan onze projecten, waardoor vele kwetsbare mensen toegang krijgen tot een menswaardiger leven.

Pater Martin van Moorsel CSSp

=================


Wilt u ons werk blijven steunen, dan kunt u uw gift overmaken op ons rekeningnummer bij de ING ten name van de Congregatie van de Heilige Geest, Spoorstraat 159, 6591GT Gennep.
Bankrekeningnummer: NL20 INGB 000000 68 38 of door uw gift over te maken via de bijgevoegde QR-code. Als u deze scant, wordt u automatisch doorgelinkt naar onze bank.