Close Menu

Bezoek de Heilige Bernadette

Bezoek de Heilige Bernadette

Laatst bijgewerkt op 2 april 2024

De Heilige Bernadette Soubirous komt naar Nederland waaronder naar de Mariaparochie in Amstelveen. Een bijzondere schrijn met haar reliek (een stuk van het gebeente) komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en maakt dan een rondgang door het land. Deze begint op Tweede Paasdag (1 april) in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht en eindigt op zondag 28 april in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch.  Op 4 en 5 april wordt zij in de St. Urbanuskerk te Amstelveen Bovenkerk ontvangen. Er zullen vieringen en tal van activiteiten plaatsvinden in deze dagen.

 

Bernadette Soubirous

De Heilige Bernadette Soubirous (1844 - 1879) was het destijds 14-jarige meisje dat in 1858 in de Zuid-Franse stad Lourdes achttien keer een verschijning van Maria zag. Lourdes groeide daarna uit tot een van de grootste Mariabedevaartoorden ter wereld, die elk jaar door miljoenen pelgrims wordt bezocht. Bernadette trad enkele jaren na de verschijningen in bij de Zusters van Liefde in het Saint-Gildardklooster in Nevers. Daar overleed ze in 1879. Sinds 1925 ligt haar lichaam opgebaard in een glazen schrijn in de kloosterkapel.

 

In Amstelveen Bovenkerk

De reliekschrijn is vrijdag 5 april in de H.-Urbanuskerk (Noordammerlaan 122) in Amstelveen-Bovenkerk. Op vrijdag gaat de kerk om 7.00 uur open en zullen er gedurende de dag tal van gebedsmomenten zijn waaronder een eucharistieviering met de bisschop om 10.30 uur. De dag wordt afgesloten met een lichtprocessie om 20:30 uur.

 

Klik hier voor een volledig overzicht van alle activiteiten.