Close Menu

Inzegening nieuwe orgel Spaarndam

Inzegening nieuwe orgel Spaarndam

18 augustus 2023

Op zondag 24 september a.s. zal tijdens de eucharistieviering van 11:00 uur het nieuwe orgel van Spaarndam worden ingewijd door Bart Putter, pastoor van de parochie waar het orgel vandaan komt. Aansluitend aan de viering geven de organisten van het samenwerkingsverband een kort concert op het orgel. U bent van harte welkom om deze eucharistieviering bij te wonen en te genieten van het geluid van het nieuwe orgel!

 

Oude orgel helaas afgekeurd
Al vele jaren was het overduidelijk dat het orgel van de kerk in Spaarndam, gebouwd door Klaas van Warmerdam, helaas niet meer voldeed en moest worden afgekeurd. 

Het was niet eenvoudig, maar er moest dus gezocht worden naar een ander orgel. Via onze organist Max Koning zijn we terecht gekomen bij de R.K. kerk van de Heilige Drie Eenheid in Bloemendaal.
Deze kerk is helaas aan de eredienst onttrokken, de laatste viering vond plaats op zondag 3 juli 2022. Pastoor Bart Putter heeft navraag gedaan bij de familie die het orgel geschonken had aan genoemde kerk, of het door ons overgenomen mocht worden. Na overleg kwam er een akkoord.
Mede door een schenking van de J.C. Ruigrok Stichting hebben wij het orgel vervolgens kunnen overnemen.

Verhuizing
Vader en zoon De Wit uit Nieuw-Vennep hebben het orgel in de kerk in Bloemendaal, pijp voor pijp en balk voor balk uit elkaar gehaald en in onze kerk in Spaarndam weer in elkaar gezet. We hopen dat we nog lang plezier mogen hebben van het mooie orgelgeluid.