Close Menu

Huis van geloof, hoop en liefde ingezegend

Huis van geloof, hoop en liefde ingezegend

Deken Eugène Jongerden heeft woensdag 13 juli het huis van de paters Clement en Patrick ingezegend. Een gebeurtenis vol vreugde en voldoening.

Met de zon hoog aan de hemel en verspreid door het nog nagenoeg lege huis vazen met zonnebloemen ter verwelkoming is het voor de beide paters een stralend begin van hun leven in Vijfhuizen. Beiden wonen nog in Amsterdam, maar de verwachting is dat de verhuiswagen snel voor de deur staat om hun meubilair en andere spullen naar hun nieuwe onderkomen te brengen. Naar de voormalige pastorie waarin laatstelijk pastor Fons, zijn vrouw Fieke en hun kinderen hebben gewoond.

“Het is mij een eer dit huis te mogen inzegenen”, laat deken Jongerden de aanwezigen weten. “Het is een nieuwe stap voor deze parochie en voor MeerLiede. Ik hoop van harte dat dit een huis van geloof, hoop en liefde zal zijn.” En met een blik op de vrijwilligers die heel wat uren in touw zijn geweest: “Een compliment voor jullie. Het is fantastisch opgeknapt.” Vervolgens spreekt de deken de vredeswens over het huis uit en zegent daarna vertrek na vertrek met enkele toepasselijke woorden.  

Namens het parochieteam verwelkomt Corina Klaver de beide nieuwe bewoners die zij gezellige en vruchtbare dagen, maanden, jaren toewenst en tevens de hoop uitspreekt dat hun werk binnen MeerLiede rijke vruchten zal dragen. Een welkomstcadeau heeft zij ook: een serie fraaie Vincent van Gogh-mokken voor koffie of thee.

Zowel Patrick uit Nigeria als Clement uit Ghana tonen zich onder de indruk van de bergen werk die verzet zijn. “Wij bedanken jullie voor alles wat jullie hier gedaan hebben. Het is prachtig geworden.” Patrick is in zijn nopjes met zijn slaapkamer. Hij heeft zelf de kleuren voor de wanden uitgekozen en het is een vrolijke boel geworden: oranje en licht blauw. Ook de tuin heeft een metamorfose ondergaan al is nog niet alles klaar. De bakken moeten nog worden voorzien van vrolijke bloeiers.  Afrikaantjes bijvoorbeeld.

Clement en Patrick behoren tot de Congregatie van de Heilige Geest, ook wel Spiritijnen genoemd. Patrick legt uit dat een communiteit uit minimaal drie leden dient te bestaan. De bedoeling is dan ook dat een derde pater zijn intrek in het huis gaat nemen.

Frans Witteman