Close Menu

Veertien kinderen deden hun 1ste Heilige Communie

Veertien kinderen deden hun 1ste Heilige Communie

De kinderen hebben er lang naar uitgekeken en ook hebben sommige er drie jaar op moeten wachten want helaas kon in 2020 en 2021 de 1ste Heilige Communie viering vanwege de corona problematiek niet door kon gaan.
Eindelijk was het dan zover, op zondag 15 mei jl. hebben veertien (14) kinderen vanuit de MeerLiede parochies hun 1ste Heilige communie mogen ontvangen in een prachtige viering met ondersteuning van een geweldig kinderkoor o.l.v. Marjan Koenders als dirigente die van tijd tot tijd ook zelf mee zong en met piano begeleiding van Bram Koenders. Een mooie drukbezochte viering waar iedereen met trots op kan terugkijken.

Het thema van het communie project was “Door de Poort”. In zes korte bijeenkomsten hebben we met de kinderen gewerkt naar dit grote moment en hebben veel zaken behandeld, een griezelig mens die niet griezelig bleek te zijn en plotseling een naam had, over het land van God waar niemand wordt gepest, over het land van God, wanneer je dat vindt dat je dan alles vindt wat je nodig hebt, het samen eten en samen delen. 
In de afgelopen weken hebben in de kerk in Halfweg 2 boompjes gestaan, de een was de boom van het ‘dank je wel zeggen voor..’ en de ander was de boom van het ‘sorry zeg ik…’ twee lastige onderwerpen voor de kinderen om in te vullen maar al pratende kwamen we er toch helemaal uit, chapeau!

De zelf portretten en foto’s heeft u (hopelijk) vast ook gezien, hieronder kunt u kijken of u ze nog herkend. 

(Hieronder enkele foto's gemaakt door Peter Vreeswijk)