Close Menu

Gregorius-onderscheiding

Gregorius-onderscheiding

voor Maria Perry en Martin Holtkamp; bloemen voor Truus Jansen

Na corona is ook in korenland veel in te halen en daarom ook dat zondag 17 oktober drie leden van het Gemengd Koor van de St. Augustinusparochie in het zonnetje zijn gezet. Het kon weer, na anderhalf jaar niet gezongen te hebben.

Tegen het eind van de viering, met eindelijk weer de gewaardeerde medewerking van het Gemengd Koor, neemt Corina Klaver, voorzitter van het parochieteam het woord. “Het is bijzonder om samen weer te zingen”, straalt ze. “Wat het extra bijzonder maakt is dat we juist vandaag iets gaan doen wat vorig jaar niet kon toen drie leden van het koor een jubileum vierden. Maar je ziet: wat in een goed vat zit verzuurt niet en als je niet wil verzuren, moet je zingen.”

Om vervolgens Maria Perry, Martin Holtkamp en Truus Jansen te vragen de koorgelederen voor even te willen verlaten. Aan Maria overhandigt ze de eremedaille in goud van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging. Dit omdat ze 40 jaar lid is van het koor. En hoe. “Jouw inzetten zijn altijd vol overtuiging en je bent maatvast. Kortom het muzikale geweten van het koor”, laat Corina weten.

Martin ontvangt de eremedaille in zilver. Hij is 25 jaar lid van het koor. “En als bas dus al een kwart eeuw het stevige fundament van het koor dat altijd op je kan rekenen. Blijf nog lang zingen”, drukt ze hem op het hart.

Truus is totaal overdonderd en weet niet wat haar overkomt. Immers, eerder al heeft ze de zilveren onderscheiding ontvangen vanwege haar jubileum bij Het Dameskoor. “En vorig jaar maakte je de 25 vol bij dit koor. Altijd toonvast en enthousiast”, helpt Corina haar herinneren.

“De onderscheiding heb je dus al. Daarom vandaag bloemen voor jou.” Met een stevig applaus worden de jubilarissen én het koor bedankt. Dat het maar behelpen is geweest zonder koorzang, ook dat klinkt uit het applaus.

Na de viering trakteren de beide decorandi op gebak bij de koffie. 

Frans Witteman