Close Menu
Agenda
14.03.2021HalfwegEucharistieviering
14.03.2021VijfhuizenKerk Open
14.03.2021SpaarndamKerk Open
14.03.2021HaarlemmerliedeKerk Open
21.03.2021HalfwegEucharistieviering
Bekijk alles
Parochieblad
Nieuwsbrief

Overhandiging eerste exemplaar boekje “De Kruisweg van Halfweg” aan Fons Litjens

Overhandiging eerste exemplaar boekje “De Kruisweg van Halfweg” aan Fons Litjens

Vrijdagmiddag 29 januari ontving pastor Fons Litjens, uit handen van Leo Fijen directeur van uitgeverij Adveniat, het eerste exemplaar van het boek ‘De Kruisweg van Halfweg’.

De kruisweg uit het boek  is aan de kerk geschonken door pastoor Cees van Lent die op zijn beurt de kruisweg ook weer gekregen had met de opdracht om er een goede bestemming voor te vinden. Een goede bestemming heeft het zeker gevonden.

Deze bijzondere kruisweg hangt in de Onze Lieve Vrouw Geboorte Kerk in Halfweg. Het zijn 14 kleine bronzen plaquettes, geplaatst op een houten achtergrond langs een weg van prikkeldraad. Het prikkeldraad is symbolisch voor de lijdensweg die Jezus heeft moeten ondergaan.

Zoals dat bij traditionele kruiswegen het geval is, moet deze kruisweg van rechts naar links ‘gelezen’ worden. Op elke statie is het gelaat van Jezus te zien en het gelaat van de mensen met wie hij wreed geconfronteerd wordt of van de mensen die hem liefdevol benaderen (zijn moeder, Veronica, de vrouwen van Jeruzalem, Simon van Cyrene en Josef van Arimatea).
Op elke statie staan de initialen van de maker: FJ. Welke naam er schuil gaat achter deze initialen is niet met zekerheid te achterhalen.

In dit boekje is elke statie op ware grootte afgebeeld. Pastor Fons Litjens helpt u als gids graag met zijn beschrijving om goed te kijken en er dichterbij te komen. Bij elke statie staat ook een passage uit het lijdensverhaal of een psalm en een korte overweging die de lezer/kijker verder kan helpen zich te verhouden tot de persoon van Jezus.

Boekwinkel ‘Het Kruispunt’ in Hoofddorp heeft het mogelijk gemaakt dit prachtige boekje, met foto’s van Kees van der Veer, uit te geven. De druk was in handen van Uitgeverij Adveniat.

Wil u ook in het bezit komen van dit prachtige exemplaar?
De kosten zijn slechts € 9,95 per stuk.
U kunt ze bestellen door een email te sturen naar: : info@parochiehalfweg.nl wij zorgen er dan voor dat het bij u thuis komt.

Bent u in - of gaat u naar Hoofddorp, dan kunt u ook langs gaan bij Boekhandel Het Kruispunt, Kruisweg 1067a, 2131 CT  Hoofddorp.

Foto's Kees van der Veer