Close Menu
Agenda
24.01.2021HalfwegEucharistieviering
24.01.2021HaarlemmerliedeKerk Open
24.01.2021SpaarndamKerk Open
24.01.2021VijfhuizenKerk Open
31.01.2021HalfwegEucharistieviering
Bekijk alles
Parochieblad
Nieuwsbrief

Adventsproject voor Kinderen (2)

Adventsproject voor Kinderen (2)

De Adventsbode geeft het beste nieuws
(editie 6 december 2020)

Onze abonnees waren best wel tevreden over de laatste uitgave, we hopen dat jullie dat ook waren want natuurlijk willen we niemand teleurstellen.

Vorige week hebben we je beloofd verder te vertellen over die vervelende meneer Hollefraas van de sensatiekrant “Larieblad” je weet het vast nog wel. Dat gevecht tussen de twee kranten. Kan je vertellen dat het in volle gang is en soms, zonder dat we gemerkt hebben dat hij binnenkwam, staat hij ineens voor onze neus. Dat is niet om mee te helpen hoor maar om te kijken wat we doen en of het nog wel goed gaat met onze krant en of iedereen nog wel tevreden is.

Gisteren nog hé, we schrokken ons en hoedje. Even dachten we toen de deur open ging dat hij het was maar nee hoor het was onze abonnee Marijtje Snappie ze kwam vragen hoe ze de extra-goed-kijken-bril in elkaar moest zetten, ze snapte er niet veel van. Met veel geduld heeft onze jongste bediende Herman haar alles uitgelegd en zelfs bijna de bril voor haar in elkaar gezet, was dit nou echt zo’n moeilijke opgave?

Weet je wat het leuke is, met deze extra-goed-kijken-bril kijk ik zelf ook heel anders de wereld in. Laat ik nu zomaar ineens vlak voor ons raam Sinterklaas en een roetveeg Piet hebben gezien, of zat ik te dromen en wilde ik dat ze kwamen?? Nou ja, in elk geval mij bevalt deze bril wel en ik ga hem zeker vaker opzetten.
Ik moest zelfs lachen toen meneer Piet Lut langs kwam om te vertellen dat er een foutje in de krant stond vorige week. Ik heb hem maar gelijk gegeven, een beetje gelachen en gezegd dat ik deze week beter op zou letten. Toen hij weg was ben ik wel gaan zoeken naar de fout in de krant van vorige week, kon alleen geen foutje vinden, jij wel??

Onze concurrent, je weet wel Meneer Hollefraas, begint plotseling een beetje te aardig te doen, ja zelfs aanstellerig tegen mevrouw Blom.
Hij geeft soms aanwijzingen aan Barbara Vlottepen die dan heel boos opkijkt want als er een goed en vlot kan schrijven dan is zij het wel. Oké, oké, doordat ze het allemaal snel wil doen maakt ze wel eens een foutje maar om daar nou zo moeilijk over te doen.
Bij mij probeerde hij het ook. Ik was druk aan het schrijven en kijken welke foto leuk was voor de voorkant toen hij me stoorde. Weet je wat hij zei: “Wat zijn dat voor gekke verhalen en foto’s die je in de krant zet en wat een moeilijke puzzels allemaal. Denk je nou echt dat iedereen dat leuk vindt”. Toen ik op keek van mijn werk heb ik eerst mijn extra-goed-kijken-bril opgezet, heb wat gelachen en ben daarna gewoon verder gegaan met m’n werk. Meneer Hollefraas liep toen weg want geen antwoord krijgen en alleen maar in een lachend gezicht moeten kijken vond hij niets.
Uiteindelijk liep hij door naar Herman, je weet wel onze jongste bediende, die veel kan opzoeken en opruimen en ook de mensen graag wil helpen. Herman gaf helemaal geen antwoord, hij hield zijn mond stijf dicht tegen meneer Hollefraas en ging gewoon door met zijn werk. Hij had namelijk een plan bedacht en wilde dat echt niet aan hem vertellen. Toen meneer Hollefraas eindelijk was verdwenen gingen we met z’n allen lekker thee drinken, Herman wilde namelijk vertellen wat hij had bedacht. Hij wilde dit niet alleen aan mevrouw Blom vertellen maar aan ons allemaal zodat we konden reageren of het idee wel goed of leuk zou zijn.

Herman vertelde dat hij goed over de krant had nagedacht en dat hij was wakker geworden met een idee dat misschien wel zou werken maar dan moeten we wel allemaal meehelpen. “Vanaf vandaag moeten we alleen nog maar goed nieuws in de krant schrijven, nieuws dat past in deze tijd.” We gingen natuurlijk druk met elkaar in gesprek want het idee klinkt heel geweldig maar…..  wat past er dan in deze tijd!

Denk nou even na zei Herman in deze tijd past natuurlijk de Advent en alle mensen leven dan naar Kerstmis toe.
Als journalist kan je juist nu veel goed nieuws vinden en schrijven over mensen die goede dingen doen voor andere of over mensen die mooie muziek maken voor de kerst en zo kan ik nog wel wat opnoemen.
Het idee van Herman klonk niet alleen als muziek in onze oren maar we hebben ook heel hard voor hem geklapt, we vonden het een heel goed idee en gaan snel aan het werk.

Volgende week vertellen we hoe we het hebben aangepakt.

De kinderen die deelnemen aan het Adventsproject hebben een extra boekje ontvangen waarin op de pagina van dinsdag 8 december een mooi verhaal wordt verteld.
Aan het einde van dit verhaal wordt gevraagd een vragenlijst te maken om te ontdekken of iemand jou wel aardig vindt of dat iemand wel goede bedoelingen heeft.
Het is misschien lastig om de vragen zomaar te verzinnen daarom helpen we je graag. Klik hieronder op 'GO' dan lees je het verhaal van “Johannes de omroeper” dat maakt het vast wat eenvoudiger.