Close Menu
Agenda
31.05.2020HaarlemmerliedeKerk Open
31.05.2020HalfwegKerk Open
31.05.2020SpaarndamKerk Open
31.05.2020VijfhuizenKerk Open
Bekijk alles
Parochieblad
Nieuwsbrief

Koninklijke onderscheiding voor Henny Terwijn

Koninklijke onderscheiding voor Henny Terwijn

Op vrijdag 24 april kreeg Henny Terwijn een telefoontje van burgemeester Schuurman van Haarlemmeer met de verrassende en heugelijke mededeling, dat de koning haar een koninklijke onderscheiding heeft verleend.

Zij krijgt deze onderscheiding vanwege haar langdurige, tomeloze en vrijwillige inzet voor de samenleving van Halfweg en Zwanenburg, naast haar baan als personeelswerker bij NCR. In 1971 werd zij lid van de RK Voetbalvereniging NAS. Daar werd zij een duizendpoot binnen de organisatie: kienavonden, loterij, schoolvoetbal, clubblad, archief. Maandelijks was zij dorpsomroeper wanneer het oud papier werd opgehaald. Dit alles bleef zij doen tot de fusie in 2005.

In dat jaar werd zij lid van de Golfclub Spaarnwoude. Zij is geen onverdienstelijke golfster en verlaagt regelmatig haar handicap. Zij is voorzitster van de Damescommissie en organiseert de jaarlijkse Ladydag.

Binnen de parochie en het Samenwerkingsverband Meerliede is Henny in de afgelopen tien jaar het beeldbepalende gezicht geworden. Iedere geëngageerde parochiaan weet uit eigen ervaring welke rol zij binnen de geloofsgemeenschap speelt. De laatste jaren was zij ook zeer betrokken bij de ontwikkeling van het kerkterrein en de verbouwing van de kerk; zij was de verbindingsvrouw tussen parochie en Badhoeve Bouw en de onderaannemers. Bij de opening van de nieuwe kerk in 2017 kreeg zij de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice door hulpbisschop Hendriks uitgereikt.

Binnen haar grote familie speelt zij een belangrijke rol en zij is er als de nood aan de vrouw is. Zelf staat Henny niet graag in de belangstelling. Ze vindt zelf haar inzet heel gewoon: ‘Dat heb ik van huis uit meegekregen.’ Dat haar inzet helemaal niet gewoon is, wordt met deze koninklijke onderscheiding onderstreept. Wij feliciteren Henny met deze welverdiende blijk van waardering en wensen haar nog vele goede jaren toe.

Bernard Zweers en Fons Litjens, pastores

 

Henny Terwijn als duizendpoot: