Close Menu
Agenda
21.04.2020Halfweg5e Bijeenkomst 1ste communie project 2020
12.05.2020Halfweg6e Bijeenkomst 1ste communie project 2020
18.05.2020HalfwegKindercatechese
19.05.2020SpaarndamKindercatechese
22.06.2020HalfwegKindercatechese
Bekijk alles
Parochieblad
Nieuwsbrief

Een bijzondere en fijne ontmoetingsdag

Een bijzondere en fijne ontmoetingsdag

Een bijzondere en fijne ontmoetingsdag voor 65-plussers          

Er wordt beloofd dat de jaarlijkse ontmoetingsdag altijd gezellig is. Nou, voor mij de eerste keer om dat te mogen meemaken en meteen ook maar een verslag ervan.

Myra van der Eerden ontvangt ons bij de entree en doet ook het woord aan het begin van de ochtend. Zij vertelt ons dat het team van de bezoekgroep (5 dames) de ontmoetingsdag verzorgt en dat er nu 3 extra dames zijn komen helpen. Het bezoekersaantal bestaat uit ca 85 mensen, waaronder oud-pastor Suidgeest. Hem komen wij later nog eens tegen. De koffie en lekkere speculaas gaan erin als koek en pastoor Fons proost met ons namens het samenwerkingsverband MeerLiede op een fijne dag en het leven.

Aan het begin van de borrel kondigt Myra ons het ‘geheim’ aan wat er tijdens de borrel gaat gebeuren. Rob van Haaster van het gelijknamige bloembollenbedrijf aan de Spieringweg vertelt hoe het bedrijf tot stand gekomen is. Vanuit De Zilk als veehouder tot in Vijfhuizen als bloemen- en bollenkweker. Dit wordt ons met een diapresentatie keurig gepresenteerd.

Tijdens de pauze voor het bijschenken van onze drankjes en bitterballen blijven wij ook niet stil. Het gaat er gezellig en vrolijk aan toe. Komt dat door de advocaat met slagroom?

Na de pauze vertelt Rob, ook via de diapresentatie, alles over de historie en het proces van de bloembollen. Eerlijk is eerlijk, nooit bij stilgestaan wat er allemaal bij komt kijken en hij heeft zijn huiswerk goed gedaan. Na afloop is er dus nog wat tijd over voor vragen en met een kwinkslag mogen dat dus alleen maar intelligente vragen zijn. Myra bedankt Rob na afloop hartelijk voor zijn verhaal. Leuk voor ons, dat hij voor iedereen een zakje tulpenbollen heeft meegenomen. Ook hiervoor mijn hartelijke dank.

Pastor Suidgeest gaat ons voor in gebed bij de maaltijd, wat uit heerlijke soep, broodjes en een toetje bestaat. Wat een werk hebben de dames verricht. Ton Overgaag bedankt namens het parochieteam de dames van de verzorging door hen met een bloemetje in het zonnetje te zetten.
Myra bedankt tot slot ook iedereen.

Wat hebben wij een bijzondere, fijne en met liefde verzorgde dag gehad.
Mijn welverdiende dank.
Lisa van Eerden