Close Menu

125-Jarig Jubileum St. Caecilia

125-Jarig Jubileum St. Caecilia

Dinsdag 15 oktober 2019 bestond het Gemengd koor St. Caecilia 125 jaar en op zondag 20 oktober werd daar uitbundig bij stil gestaan. Uitbundig!! Jazeker, het koor liet zich tijdens de eucharistieviering op meer dan fantastische wijze horen. De kerk was goed bezet en na afloop werden veel complimenten gegeven over de mooie liederen die werden gezongen.

Werd in 1894 alleen gestart met Gregoriaanse gezangen, in de loop van de jaren kwamen daar vele talen bij. Vooral in de eerste jaren dat er ook liederen in de Nederlandse taal gezongen moesten worden was er nogal wat weertand, maar gelukkig is dat in deze tijd niet meer. Tijdens de jubileumviering liet het koor liederen horen in vele talen, Latijns, Frans, Engels, Nederlands, en allemaal tot in de puntjes verzorgd.

Niet alleen talen kwamen erbij, in de begin jaren bestond het koor uitsluitend uit "Heeren koorzangers" zoals men dat toen scheef, later kwamen de dames erbij en nu is het niet meer dan normaal dat we over een Gemengd koor spreken.

Pastor Fons Litjens sprak het koor toe, nee zangers van het eerste uur zijn er niet meer, maar niettemin prees hij alle leden voor de wijze waarop zij de vieringen ondersteunde, de repetities bezochten en de saamhorigheid onder de koorleden. Ook sprak hij zijn waardering uit voor het uithoudingsvermogen om zo lang met elkaar en voor andere de zangkunsten ten gehore te brengen.