Close Menu
Agenda
26.01.2020SpaarndamOecumenisch dienst
26.01.2020VijfhuizenOecumenisch dienst
26.01.2020HalfwegEucharistieviering
27.01.2020HalfwegOecumenisch dienst
25.02.2020Halfweg2e Bijeenkomst 1ste communie project 2020
Bekijk alles
Parochieblad

Gemengd Koor Augustinusparochie viert 45-jarig bestaan

Gemengd Koor Augustinusparochie viert 45-jarig bestaan

Wie M&M zegt heeft het over het over het succesvolle snoepje dat in 2000 zelfs werd uitverkozen tot snoep van het millennium. Wie in de Augustinusparochie M&M zegt heeft het over het succesvolle duo M&M dat voor de leden van het Gemengd Koor en hun partners een geweldige dag organiseerde vanwege het 45-jarig bestaan. Zoals 50 staat voor goud, staat 45 voor saffier. Een kostbare en kleurrijke edelsteen, zoals ook het koor kleurrijk is.

M&M. Mirja en Myra. Twee sopranen van het jubilerend koor die op zondag 30 juni bewijzen dat ze meer kunnen dan alleen goed zingen. De feestdag begint met een viering waarin, hoe kan het anders veel gezongen wordt. Met als hoogtepunt het prachtige koorwerk ‘Jouw stem in mij’. Voorganger pastor Fons Litjens bedankt het koor van dirigent en oprichter Dirk van der Eerden en laat weten dat de parochie zich gelukkig mag prijzen met het Gemengd Koor “En ook met de andere koren waardoor zich hier een cultuur van goed meezingen heeft kunnen ontwikkelen”. Een dankbaar applaus volgt.

Na de koffie met gebak, het is feest tenslotte, stapt de groep in een historische lijnbus. Met als eindpunt Wijngaard De Amsteltuin waar je je eerder op het Franse platteland waant dan aan de rand van Amstelveen. Tijdens de smakelijke lunch laat Dirk weten ‘dat zingen je jong houdt en dat we doorgaan zolang het mogelijk is. Ondanks vergrijzing.’ Dan volgt een rondleiding door wijngaardenier Douwe Woudstra en komt de groep alles te weten over de vijf aangeplante druivenrassen, de zeer geschikte grond waarop 13 jaar geleden nog de koeien liepen en de dagbesteding die de wijngaard biedt aan licht dementerende ouderen. Tijdens de wijnproeverij wordt duidelijk dat er ook gewerkt moet worden en volgt een workshop zingen onder leiding van  Hans Veldhuizen die niet alleen de koristen, maar ook hun partners tot grote (toon) hoogte weet te brengen.

Het koor kan terugkijken op een fantastische dag. Het tiende lustrum had niet mooier kunnen beginnen.

Frans Witteman