Close Menu
Agenda
8.12.2019SpaarndamEucharistieviering
8.12.2019VijfhuizenWoord & Communieviering
8.12.2019HalfwegEucharistieviering
9.12.2019HalfwegOecumenisch dienst
9.12.2019HalfwegKindercatechese
Bekijk alles
Parochieblad

Prachtige koorzang in St. Augustinuskerk

Prachtige koorzang in St. Augustinuskerk

Vooraf was het passen en meten, maar uiteindelijk lukte het om alle 65 zangers van Interkerkelijk Mannenkoor Haarlemmermeer een plaatsje te geven. En eenmaal geïnstalleerd laten de zangers zich onder leiding van dirigent Hans van Noord van hun beste kant horen.

Er lijkt maar geen einde te komen aan de lange rij zangers die op zondag 10 februari vanuit de Luifel naar het liturgische centrum voorin de kerk lopen. Zwart kostuum, wit overhemd, wit vlinderdasje. Het ziet er professioneel uit. En zo klinkt het ook. Het eerste lied, de Ambroziaanse Lofzang, is direct al een prachtige binnenkomer. Hans van Noord lijkt zijn mannen aan een touwtje te hebben. Zo exact reageren ze op zijn subtiele handbewegingen. Pianissimo, crescendo, legato, ze volgen hem precies. De goede akoestiek in de kerk laat de machtige mannenstemmen nóg mooier klinken dan ze al zijn. Het slotlied bezorgt dan ook menigeen kippenvel: ‘Glorie, glorie, hallelua’.

Aan het eind van de viering bedankt pastor Fons Litjens het koor. “Fijn dat jullie de weg naar Vijfhuizen gevonden hebben. Jullie hebben fantastisch mooi gezongen, het was een genot naar jullie te luisteren. En kom vooral nog eens terug. Je ziet dat het past.” Een warm applaus onderstreept zijn hartelijke woorden.