Close Menu

Over ons

WIE ZIJN WIJ ?

MeerLiede is sinds 2014 een samenwerkingsverband van vier rooms-katholieke parochies in het noorden van de gemeente Haarlemmermeer: St. Jacobus de Meerdere (Haarlemmerliede), Onze Lieve Vrouw Geboorte (Halfweg-Zwanenburg),
St. Adalbertus (Spaarndam) en St. Augustinus (Vijfhuizen). 
Haarlemmerliede, Halfweg en Spaarndam maakten tot 1 januari 2019 deel uit van de voormalige gemeente Haarlemmerliede; dat verklaart de naam van het samenwerkingsverband.

Binnen dit samenwerkingsverband willen wij het kerkelijk leven in de rooms-katholieke traditie tussen Haarlem en Amsterdam gestalte geven door de dorpskerken open te houden voor gebed en het vieren van de sacramenten, door het verhaal van Jezus door te geven binnen en buiten het kerkgebouw, door leergierig te blijven als het gaat om de geloofstraditie, door een positieve bijdrage aan de samenleving te leveren en door elkaar tot steun te zijn in goede en kwade dagen.

Klik op de buttons voor het 'Algemeen Reglement Bescherming Persoonsgegevens Parochies 2018' en de 'Privacyverklaring' van de Samenwerkende parochies.

ORGANISATIE
De vier bovengenoemde parochies vormen het Samenwerkingsverband Meerliede en hebben één gemeenschappelijk parochiebestuur,dit parochiebestuur is verantwoordelijk voor alle materiële en financiële aangelegenheden.

Vanuit de vier bovengenoemde parochies is tevens de pastoraatsgroep gevormd. Binnen deze werkgroep wordt gesproken over gemeenschapsopbouw, catechese, diaconie of caritas en liturgie.

PAROCHIEBLAD
Op de homepage rechts bovenaan vindt u een button die kunt aanklikken om ons blad te downloaden.
Kopij kunt u insturen aan meerliedeblad@hotmail.com

PAROCHIEBESTUUR MeerLiede                
André van den Hout, voorzitter                           
Herman Koeman, secretaris
Arnold Kuhlman, penningmeester 
Gé Nibbering, gebouwen & terreinen

Pastoraatsgroep;
Pater Clement
Pater Patrick 
José Pijnaker
Henny Terwijn
Karin Duwêl
Theo Kors
Ton Overgaag