Close Menu

Zondagmiddagconcert in Halfweg

Zondagmiddagconcert in Halfweg

Terug van weggeweest

Op 8 mei openen violiste Jorinde Gray en pianist Duco Burgers de nieuwe serie Zondagmiddagconcerten in de Protestantse kerk in Halfweg. Zij spelen kamermuziek van onder andere Beethoven en Piazzolla. Het belooft een mooi concert te worden met muziek die velen zal aanspreken.  

Het Zondagmiddagconcert begint om 14.30 uur (kerk open 14.00 uur) en de entree bedraagt 7,50 euro inclusief een drankje na afloop van het concert. Kaartverkoop in de kerk. Voor kinderen tot en met 12 jaar is geen entree verschuldigd.

Muzikaal en literair geschoold  
Pianist Duco Burgers, geboren in 1991, begon op 6-jarige leeftijd met pianospelen. In 2001 was hij een van de jonge winnaars van de jaarlijkse compositiewedstrijd van het Nederlands Blazersensemble met het stuk De Kloof, dat op het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw te Amsterdam werd uitgevoerd. In 2009/2010 volgde hij de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Vanaf 2012 studeerde hij aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 2018 cum laude afstudeerde. Duco combineerde deze opleiding met een studie Duits. Zo kan Duco zijn muzikale interesses met zijn literaire belangstelling verenigen.

Royal College of Music in Londen
Violiste Jorinde Gray begon op haar 7de jaar met vioolspelen. Op haar 15de werd ze aangenomen in de Jong Talentenklas van het Amsterdams Conservatorium. In de jaren die daarop volgden won zij twee keer de prijs voor beste vertolking van een hedendaagse compositie op het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Haar bachelor volgde zij aan het Utrechts Conservatorium waarna zij haar studie vervolgde aan The Royal College of Music te Londen voor haar Master of Performance. Met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en particuliere sponsors studeerde zij af in 2021.

Lichtklassiek programma 8 mei 
Jorinde Gray en Duco Burgers spelen van de Duitse componist Ludwig Von Beethoven (1770-1827) Sonate Nr.5 op.24 Frühling. Van de Franse componist Darius Milhaud (1892-1974) Suite pour piano, Op.8. Verder een selectie uit de Spaanse tango's van de Argentijnse componist Astor Piazzolla (1921-1992) en tenslotte van de Spaanse violist en componist Pablo de Sarasate (1844-1908) Zigeunerweisen.  

Bereikbaarheid concertlocatie
De monumentale en intieme Protestantse kerk staat op de hoek van de Julianastraat en de Prins Hendrikkade in Halfweg. De ingang van de kerk bevindt zich onder de toren. Vanaf NS-station Halfweg-Zwanenburg is het hooguit 10 minuten lopen naar het kerkgebouw.

Noot voor de redactie
Voor nadere informatie over dit concert kunt u zich wenden tot:
Ben Broerse, commissie Zondagmiddagconcerten 
Tel: 0610068036 
Mail: benbroerse@gmail.com