Close Menu

(Tante) Truus Bijl overleden

(Tante) Truus Bijl overleden

Donderdag 28 oktober 2021 is (Tante) Truus Bijl op 86 jarige leeftijd overleden.

Op zondag 10 oktober was zij nog naar de eucharistieviering in de kerk van Halfweg geweest. Dat wilde ze graag, want ze was sinds de coronapandemie toch wel een beetje gehecht geraakt aan die kerk. Er leek niets aan de hand. Ze was opgewekt en zag er goed uit. ’s Avonds werd ze echter helemaal niet goed en kreeg hevige buikpijnen. Uiteindelijk is ze nog op dezelfde avond terechtgekomen op de Intensive Care in het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Er werden allerlei medische handelingen verricht en werd een week lang in slaap gehouden. Na het moeizame ontwaken uit haar slaap, kon ze nog weinig en heel moeizaam communiceren. Ze was totaal verzwakt en bleek na ongeveer een week helaas niet meer te kunnen herstellen. Dat was de onaangename boodschap van de artsen. 

Truus vervulde een centrale rol in het dorp Spaarndam. De deur van haar museumwoning aan de Westkolk stond letterlijk altijd en voor iedereen open. Velen kwamen bij haar op bezoek en werden dan steevast getrakteerd op een plakje cake met slagroom en hagelslag. Ze nam ook op eigen initiatief telefonisch contact op met dorpsgenoten en andere bekenden om haar belangstelling te tonen. Met haar zelfgemaakte kaarten stak ze velen een hart onder de riem. Ze had een uitgebreid sociaal netwerk, binnen en buiten Spaarndam. Truus kwam er bij iedereen duidelijk voor uit dat ze “Rooms” was. Ze was zeer betrokken bij het geloof en de kerk. Stak dat niet onder stoelen of banken. Maar was daarnaast ook ruimdenkend en stond open voor anderen. Ze had een jonge geest.

Haar vertrouwde aanwezigheid en haar sociale rol in de parochie van Spaarndam en het dorp zullen we heel erg gaan missen. Ze was van onschatbare betekenis voor de Spaarndamse gemeenschap en daarvoor zijn we haar zeer dankbaar. Vrijdag 5 november 2021 werd haar uitvaartdienst gehouden, waarin zij werd aanbevelen bij de Heer op wie ze haar leven lang heeft vertrouwd.

Klik hieronder om haar uitvaartdienst terug te kijken