Close Menu
Agenda
28.11.2020HalfwegEucharistieviering
29.11.2020HalfwegEucharistieviering
29.11.2020HaarlemmerliedeKerk Open
29.11.2020SpaarndamKerk Open
29.11.2020VijfhuizenEucharistieviering
Bekijk alles
Parochieblad
Nieuwsbrief

Bep Beers - van Schie overleden

Bep Beers -  van Schie overleden

Op 102-jarige leeftijd is op maandag 16 november in haar eigen huis aan de IJweg overleden mevr. Bep Beers. Zij was de oudste parochiane van de Augustinusparochie in Vijfhuizen en van de parochie in Hoofddorp; omdat zij op de grens woonde was zij ingeschreven bij beide parochies. Zij zal in kleine kring op 23 november vanuit de parochiekerk van de H. Joannes de Doper in Hoofddorp begraven worden.

Op 22 april 2018 vierde zij op feestelijke wijze haar honderdste verjaardag. Voor de Hoofddorpse Courant schreef Frans Wiiteman een verslag van haar verjaardagspartij:

 Haar schoonzoon liet in zijn toespraak weten dat hij veel van zijn schoonmoeder geleerd heeft:  "Haar geheim is dat ze dingen laat komen zoals ze komen. Ze is wijs en gastvrij, ze eet gezond, houdt niet van kniezen, leest veel en heeft op hoge leeftijd nog de geheimen van de magnetron onder de knie gekregen", prijst hij haar. "En in de oorlog heeft ze een belangrijke daad van verzet gepleegd door een al te opdringerige Duitse soldaat een ferme klap in zijn gezicht te geven." Blijf nog lang bij ons, is zijn wens die hij onder luid applaus uitspreekt waarna de volle zaal van de Poterne in Vijfhuizen voor de kwieke honderdjarige een spontaan 'lang zal ze leven' aanheft.

Foto: Trudy Witteman