Close Menu
Agenda
28.11.2020HalfwegEucharistieviering
29.11.2020HalfwegEucharistieviering
29.11.2020HaarlemmerliedeKerk Open
29.11.2020SpaarndamKerk Open
29.11.2020VijfhuizenEucharistieviering
Bekijk alles
Parochieblad
Nieuwsbrief

Terug naar 30 kerkgangers

Terug naar 30 kerkgangers

Maandagavond 28 september gaven minister-president Rutte en minister De Jonge een persconferentie. Zij kondigden extra maatregelen af om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan, want het gaat niet goed: besmettingen nemen zienderogen toe en er belanden steeds meer mensen in het ziekenhuis.
Voor ons is de belangrijkste maatregel dat binnen maximaal dertig personen bij elkaar mogen komen. Er wordt een uitzondering gemaakt voor religieuze bijeenkomsten, gebaseerd op wetgeving van lang geleden.
Wij zijn van mening dat wij als geloofsgemeenschap geen gebruik moeten maken van de uitzondering die ons geboden wordt, want het Coronavirus houdt geen halt bij de deuren van het kerkgebouw.
Veel kerkgangers behoren bovendien wat leeftijd betreft tot de groep van kwetsbare mensen.

Maximaal 30 kerkgangers
Na overleg met de Pastoraatsgroep hebben wij besloten het aantal kerkgangers voorlopig te beperken tot maximaal 30 mensen, dit met ingang van het weekend van 10-11 oktober. Dit geldt ook voor uitvaarten. Aangezien de laatste weken regelmatig vijftig mensen aan de vieringen deelnamen is het nodig om terug te keren naar een reserveringssysteem. Verder adviseert de overheid een mondkapje te dragen bij het binnenkomen en verlaten van de kerk; als u eenmaal zit mag het mondkapje af.

Reservering voor Halfweg
Op dinsdag en woensdag kunt u reserveren voor de viering van zaterdagavond 19.00 uur    of    zondagmorgen 10.00 uur.

Telefoonnummers

06 – 41 644 640

 

Email

meerliedeblad@hotmail.com

Mocht u klachten hebben zoals hoesten, koorts en benauwdheid, meld u dan svp niet aan

Reservering voor Vijfhuizen
Op donderdag en vrijdag kunt u reserveren voor de viering van zondagmorgen 11.15 uur.

Telefoonnummers

023-5583178

06-423 51 583

Email

alm.overgaag@quicknet.nl

Mocht u klachten hebben zoals hoesten, koorts en benauwdheid, meld u dan svp niet aan.

Ventilatie en verwarming
Het blijkt voor een veilige samenkomst belangrijk te zijn dat de kerkruimte voor, na en tijdens de kerkdienst goed geventileerd wordt. Dat betekent dat de temperatuur in de kerk in de komende herfst- en wintertijd lager zal zijn dan misschien gewenst is. Dus kleed u warm als u naar de kerk komt en houdt uw jas aan of bij u in de buurt.
Het is niet toegestaan gebruik te maken van de garderobe.

Livestream - open kerk - collecte
De kerkdienst in Halfweg blijft op zondagmorgen (10.00 uur) via livestram te volgen. De kerken van Haarlemmerliede, Halfweg en Spaarndam zijn op zondagochtend van 11 tot 12 uur open voor individueel gebed. Op de website van het Samenwerkingsverband MeerLiede (www.meerliede.nl) kunt u uw eigen parochies financieel steunen via de digitale collectebus

Het is voor ons kerk-zijn van groot belang om regelmatig samen te kunnen komen maar wij voelen ons verantwoordelijk voor de gezondheid van de individuele parochianen en voor het terugdringen van het virus in ons land.

Bernard Zweers en Fons Litjens, pastores