Close Menu
Agenda
24.11.2019SpaarndamEucharistieviering
24.11.2019VijfhuizenWoord & Communieviering
24.11.2019HalfwegEucharistieviering
25.11.2019HalfwegOecumenisch dienst
1.12.2019HaarlemmerliedeWoord & Communieviering
Bekijk alles
Parochieblad

Thema-avond over mantelzorg

Thema-avond over mantelzorg

Op woensdag 2 oktober vindt er een thema-avond over mantelzorg plaats in Vijfhuizen. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in De Luifel naast de Augustinuskerk, Kromme Spieringweg 400. Inleider is Brigit Albers, mantelzorgconsulent bij Mantelzorg & Meer.

Het doel van de avond is om met elkaar in gesprek te komen over wat het betekent mantelzorger te zijn of afhankelijk te zijn van naasten. De hoop is dat er vooral ook een gesprek tussen de generaties zal ontstaan.

Het is een gegeven dat wij steeds ouder worden en ook steeds langer thuis blijven wonen. Onze naasten zullen vaker te maken gaan krijgen met langdurige zorg. Dat roept allerlei vragen op. Wat verwacht ik van mijn kinderen? Wat mag ik van mijn kinderen vragen? Wat verwachten ouders van mij? Wat kan ik bieden? Hoe combineer ik het met werk en met mijn eigen gezin? Waarom vind ik het belangrijk om mantelzorg te geven en waar  liggen mijn grenzen? Waar en van wie kan ik ondersteuning krijgen? Welke steun kan de parochiegemeenschap bieden?