Close Menu
Agenda
22.09.2019HaarlemmerliedeEucharistieviering
22.09.2019VijfhuizenEucharistieviering
22.09.2019HalfwegEucharistieviering
23.09.2019HalfwegOecumenisch dienst
27.09.2019VijfhuizenParochieteam Vijfhuizen
Bekijk alles
Parochieblad

Afsluiting jubileumperiode O.L.V. Geboorte 'Herboren'

Afsluiting jubileumperiode O.L.V. Geboorte 'Herboren'

Op 10 februari was de aftrap van een periode vol evenementen rondom het 125 jarig bestaan van de Parochie O.L.V Geboorte en het 90 jarig jubileum van het bestaan van een kerkgebouw aan de Dr Schaepmanstraat.

In het afgelopen weekend (7 en 8 september 2019) werd met twee prachtige vieringen deze jubileumperiode afgesloten. Zaterdagavond werd een gezinsdienst gehouden m.m.v. Mediorkoor Voices die op eigentijdse muziek prachtige liederen ten gehore bracht. Aan het begin van deze dienst werd door José Pijnaker een gedicht voorgelezen van Paul Vlaar en ondertussen werd een bloemenhulde aan Maria gebracht.

      
Zondagmorgen was er een eucharistieviering met geweldige ondersteuning van een gelegenheidskoor dat was samengesteld uit de koren van de vier samenwerkende parochies uit het SVB MeerLiede. Aan het einde van de viering werd de banner neergehaald die vanaf februari had staan pronken in de kerk.
Na afloop van beide vieringen was er een gezellig samenzijn.

Lieve parochianen,

Vandaag vieren jullie het 125 jarig bestaan van jullie geloofsgemeenschap: Van Harte gefeliciteerd!
Tien jaar geleden, op mijn 80e verjaardag stuurde ik jullie en brief. Ik voelde me oud en vroeg me af; hoe lang zal ik nog meegaan? Ik mankeerde van alles en vroeg me af of ik op mijn leeftijd nog een dochter zou krijgen.

In de afgelopen jaren hebben jullie mij opnieuw geboren laten worden en ik voel dat ik er weer tegen kan. Ik voel me heel dankbaar. Ik ben voor de helft gekrompen, maar nu kan ik in een prachtige omgeving echt een huis voor jullie zijn. Een huis van licht en warmte. Een huis voor mensen die hun geloof willen vieren, in dankbaarheid.
Ik hoop dat ik jullie kan helpen om dit geloof ook door te geven aan de volgende generaties. Zet mijn deuren maar wijd open. Ik houd van frisse lucht.
Ik wens jullie en mooie afsluiting van jullie verjaardag en drink een borrel op mijn kosten.

Met vriendelijke groet, is getekend:
Onze Lieve Vrouw 'Herboren'

(Met bovenstaande brief werd de gezinsviering van Zaterdagavond afgesloten).

De eerste drie foto's zijn van Peter Vreeswijk