Close Menu
Agenda
31.05.2020HaarlemmerliedeKerk Open
31.05.2020HalfwegKerk Open
31.05.2020SpaarndamKerk Open
31.05.2020VijfhuizenKerk Open
Bekijk alles
Parochieblad
Nieuwsbrief

Fietstocht naar St. Adalbertusakker

Fietstocht naar St. Adalbertusakker

Er zijn vele mooie fietstochten te maken via de bekende knooppunten van de ANWB maar er is voor de Spaarndammers jaarlijks maar één echte route en dat is de tocht naar de St. Adalbertusakker, de patroonheilige van de St. Adalbertusparochie.
Op zondag 23 juni jl. vertrokken om 07.15 uur maar liefst 25 sportieve personen op de fiets vanuit Spaarndam naar Egmond Binnen om daar om 09.15 uur aan te komen. De catering bij aankomst, bestaande uit heerlijke koffie en een belegd broodje (gesponsord door Bakkerij Vink), werd verzorgd door twee Spaarndamse dames.

Na de Eucharistieviering op en in het veld was er nog een koffieconcert bij de Abdij en werd er door de organisatie van de St. Adalbertus Stichting naast de koffie een overheerlijke vruchtensappen geschonken, vervaardigd van het fruit uit eigen boomgaard.
Gesterkt door alle deze goede verzorgingen werd vervolgens op de fiets weer huiswaarts gereden.

Een heerlijke fietstocht Spaardam - Egmond Binnen - Spaarndam totaal 58 km. Een inspirerende Eucharistieviering, aansluitend het koffieconcert en zeker niet te vergeten de goede verzorgen vóór en na de viering maakte het tot een mooie dag om op terug te kijken.

Wilt u dit ook meemaken, dat kan want in 2020 gaan we weer op de fiets naar dezelfde plaats.
De feestdag van St. Adelbert is op 25 juni.
Op de zondag ervoor of erna wordt jaarlijks in Egmond Binnen aan de voet van de duinen op de Adelbertusakker bij de Adelbertusput een H. Mis opgedragen die door velen wordt bezocht.
Wij laten u vroegtijdig weten of de feestdag in 2020 op zondag 22 of zondag 28 juni zal plaatsvinden.

Karin Duwêl