Close Menu
Agenda
23.05.2019Spaarndamvoorjaarsbijeenkomst seniorenpastoraat
24.05.2019VijfhuizenTekstgroep Dameskoor
26.05.2019SpaarndamEucharistieviering
26.05.2019VijfhuizenWoord & Communieviering
26.05.2019HalfwegEucharistieviering
Bekijk alles
Parochieblad

65+ dag: St.-Augustinus

65+ dag: St.-Augustinus

65+ dag: ´een prachtige dag´

Het schijnt traditie te zijn bij de St. Augustinus 65+ dag dat de nieuwkomer op deze dag een klein verslagje maakt van deze bijeenkomst.
Ik was niet op hoogte van deze regel maar een oudgediende heeft me wel zover gekregen om in de pen te klimmen zoals dat heet.
Er was wel een maar aan verbonden en dat was dat het vanwege de deadline dezelfde avond nog bij de redactie aangeleverd moest worden. En dat is gelukt.

Hoewel ik mij als jong gepensioneerde nog geen oudere voel, ben ik toch gekomen. En dat is me zeker niet tegengevallen. 
Kwam trouwens veel bekenden tegen. Waaronder Wim van ’t Erve, mijn oud-leraar elektrotechniek, die mij de beginselen van de toen moderne elektronica heeft bijgebracht. Dit even terzijde.
Maar terug naar het verslag van deze prachtige dag.
Bij binnenkomst het welkom door de dames van de organisatie, geweldig gewoon. Dan de kennismaking met de mensen aan de tafel en de koffie met sinterklaas versnaperingen. Waarna het welkomstwoord van Myra namens de organisatie en doornemen van het programma van deze dag.

Het tweede deel van het programma was de wijnproeverij van C’est le vin waar de aanwezigen een  Zuid-Afrikaans witte wijn kregen waarna een rosé. Angels Tears, vertaald engelentranen. Eveneens uit Zuid-Afrika. De derde wijn een rode uit Frankrijk. Alle drie waren een goede keus van Register Vinoloog Xander de Bas van C’est le vin uit Vijfhuizen die de wijnen introduceerde, met een eigen verhaal achter elke wijn. Tussen de wijn door zag ik ook de advocaatjes met slagroom voorbijgaan, maar dat was denk ik, om de smaak te neutraliseren. 
Na de proeverij was het de beurt aan de lunch. Na het gebed konden we genieten van heerlijke broodjes met kaas en vleeswaren met uiteraard koffie, thee en melk. Ook een ruime keuze uit fruit ontbrak niet. Als afsluiting nog een overheerlijke Italiaanse tiramisu. En uiteraard een bloemenhulde aan de organisatie van deze dag.

Al met al een dag om niet te vergeten en een weerzien met oude bekenden.

Groeten
Frans van Eerden