Close Menu
Agenda
19.06.2019SpaarndamViering bij de uitvaart van Hilda van Elk-Roels
19.06.2019VijfhuizenOecumenische beraad beide kerken Vijfhuizen
22.06.2019HalfwegDoop van Iva
23.06.2019HaarlemmerliedeEucharistieviering
23.06.2019VijfhuizenWoord & Communieviering
Bekijk alles
Parochieblad

Viering vol inspiratie met Odyssee

Viering vol inspiratie met Odyssee

“Dank voor jullie komst naar Vijfhuizen. Als jullie zingen geeft mij dat goede zin en inspiratie.”

Woorden van pastor Fons Litjens aan het eind van de viering op 26 mei. Een viering vol inspiratie mede dankzij de vocale medewerking van Odyssee uit Hoofddorp. Waar Odyssee is, daar wordt onder leiding van dirigent Addy Alberts gezongen en dat was deze zondag in de St. Augustinuskerk niet anders.

Met een knipoog naar de kinderen die vorige week hun Eerste Communie hebben gedaan, zei pastor Litjens in zijn openingswoord: “Welkom aan wie voor de tweede keer of voor de zoveelste keer de communie gaan ontvangen.” Veerkracht en veerkrachtig, daar ging het om in zijn overweging. “Bij tegenslagen overeind komen. Wat is toch het geheim dat dit ons steeds weer lukt. De lichamelijke en geestelijke veerkracht die in ons is, daar mag je je over verwonderen.” Adem is de kracht die alles draagt, liet hij weten.

Koorzangers weten er alles van. Weten hoe belangrijk goede ademhaling is. En dat de leden van Odyssee die techniek beheersen was al direct te horen tijdens het machtig gezongen openingslied ‘Wees hier aanwezig’.  Zingen. Of het nu ‘Ik zal niet rusten” is, of de canonisch gezongen vredeswens ‘Dona nobis pacem’ of ‘De steppe zal bloeien’, een viering met Odyssee is altijd een feest.

Frans Witteman