Close Menu
Agenda
19.06.2019SpaarndamViering bij de uitvaart van Hilda van Elk-Roels
19.06.2019VijfhuizenOecumenische beraad beide kerken Vijfhuizen
22.06.2019HalfwegDoop van Iva
23.06.2019HaarlemmerliedeEucharistieviering
23.06.2019VijfhuizenWoord & Communieviering
Bekijk alles
Parochieblad

Smullen van het kerstdiner

Smullen van het kerstdiner

Naar het jaarlijkse kerstdiner in de Luifel, onderdeel van de maandelijkse Herbergmaaltijden, wordt lang van te voren al uitgekeken. Het is altijd smullen geblazen. Ook nu weer.

Ook nu weer heeft de onvermoeibare keukenbrigade, bestaande uit Ans, Wil, Wilma, Lida, Carolien, Bep het onderste uit de culinaire kan gehaald en een diner gekookt dat klinkt als een kerstklok. Meloen met ham en tomatensoepje als voorafje. Gevolgd door een mooi opgemaakt bord met diverse soorten groente, bolletjes aardappelpuree, drie soorten vlees die gezelschap hebben gekregen van een verrassend kaassausje. Een frisse lofsalade maakt de tweede gang af. IJs met slagroom toe met in het ijs verstopt een heerlijke alcoholische versnapering die geheim blijft.

Precies zoals in het voorgelezen kerstgedicht genieten de gasten in oprechte belangstelling voor elkaar van het eten en de wijn. Na de koffie kunnen ze dan ook maar moeilijk afscheid nemen. Voor de keukenbrigade het beste bewijs dat er niet voor niets keihard gewerkt is. Het daverend applaus voor de zes vrijwilligers was dan ook volkomen op zijn plaats.

Frans Witteman